Düzce'den Gerçek Haluj Tarifi

Düzce haluj nasıl yapılır?
Hamur malzemeleri: 
* 1 kg. un
* 2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* Tuz
Haşlama Suyu İçin:
* Bir yemek kaşığı sıvı yağ
* 150 gram tereyağı
Mantı içi:
* 300 gram Çerkez peyniri
* Cıbrıka otu
Hazırlanışı: Hamur malzemesi karıştırılarak yoğurup, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirilen hamurlardan orta boy bezeler yaptıktan sonra, her bezeyi oklava ile tek tek açıyoruz. Hamurlar mantının aynı büyüklükte olması için, bir bardak yardımıyla daire şeklinde parçalara dönüştürülüyor. Hamurların içine, önceden hazırlanan mantı içini koyduktan sonra, hızla ve sıkıca kapatıp, içinde tuz, ve biraz da sıvı yağ bulunan kaynamış suya attığımız mantıları yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyouz. Pişen mantıyı süzerek servis tabağına koyduktan sonra, üzerine eritilmiş yağ gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. Mantı içi, alınan malzemeye göre de değişebiliyor. Siz de patatesli, kıymalı, ısırgan otlu, ya da tavuklu yapabilirsiniz. Afiyet olsun