Giresun Şebinkarahisar Yufka Böreği Tarifi

Giresun şebinkarahisar yufka böreği nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 kg yufka 

* 100 g beyaz peynir 
* 250 g tereyağı
* 250 g ceviz içi 

Hazırlanışı: Öncelikle sacda gevrek olarak pişirilen yufkalar ılık suda ıslatılır ve bezin üzerine serilir. Eritmiş olduğumuz tereyağ ile tepsinin tabanı yağlanır. Bez üzerindeki ıslatılmış yufkalar tepsiye tek tek dizilir. 3 - 4 yufkadan sonra erimiş yağ yufkaların üzerine serpilir. Daha sonra normal dövülmüş Şebinkarahisar cevizi veya ufalanmış peynir serpilir. 3 - 4 yufka daha dizilir. Tepsinin kenarlarından tahta kaşıkla 2 - 3 kaşık erimiş tereyağı ekilir. Afiyet olsun.