Portakallı Revani Nasıl Yapılır?

Portakallı Revani Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
*1 Su bardağı Toz Şeker
*3 Adet yumurta
*1 Su bardağı irmik
*2 Adet portakal
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*1,5 Su bardağı un
Şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Portakallı Revaninin Hazırlanışı: Karıştırma kabını içerisine yumurtayı kırıyoruz. Toz şekeri döküp mikserle 5 dakika kadar karıştırıp köpürtüyoruz. Bir kase içerisinde vanilyayı, unu, irmiği, kabartma tozunu karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın üzerine döküyoruz. Portakalları ince yerinden rendeleyip, bir tanesinin de suyunu sıkıp yumurtanın üzerine alıyoruz. Bu harcı diğer taraftaki un ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırıyoruz. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Fırıdan çıkınca ılıkken soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince dilimleyip servis ediyoruz. Üzerine kaymakta koyabilirsiniz. Fındık veya fıstık serpmenizi de tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar