Kremalı Etimek Tatlısı Tarifi

Kremalı etimek tatlısı nasıl yapılır ?
Malzemeler:
* 1 paket tuzsuz etimek
* 1-5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı sıcak su
Krema için:
* 125 gram margarin
* 6 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 litre süt
* 1 paket vanilya
Etimek tatlısı yapılışı: 5 su bardağı şeker yarım bardak su ile kaynatılıp hafif karamel rengine dönünce ateşten alınıp 2 bardak sıcak su konur. Tekrar ateşe alınarak kaynatılıp kıvamlı bir şurup yapılır. Etimekler cam bir kaba dizilir. Hazırlanan karamel rengindeki şurup kaşık kaşık üzerlerine dökülür.
Kremanın yapılışı: Öncelikle 125 gram margarin ile 6 çorba kaşığı un hafif ateşte karıştırarak sarartılır. 1 su bardağı şeker ve 1 litre sıcak süt konup karıştırarak pişirilir. Biraz sulu olarak ateşten alınır. Vanilya konur. 5- 6 dakika mikserle çarpılıp etimeklerin üzerine dökülür. İyice soğuyunca buzdolabında 1 gece veya 5- 6 saat saklanır. Dilimlenerek servis yapılır. Dilerseniz üstüne antep fıstığı yada taze meyveler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar