Osmanlı Mutfağından Gerçek Şekerpare Tarifi

Gerçek Şekerpare Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 2,5 su bardağı un
* 125 gram margarin
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2 su bardağı şeker (şurup için)
* 2 adet yumurta
* Limon kabuğu rendesi
* Yarım paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 10 adet iç badem
* 1 kahve kaşığı kabartma tozu
Gerçek şekerpare yapılışı: Öncelikle şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır. Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. şekerpare tarifiniz çok hoş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil