Isparta Yöresinden Çakal Helvası Tarifi

Isparta çakal helvası nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 3 su bardağı üzüm pekmezi
* 1 çorba kaşığı un
* 1,5 su bardağı  haşhaş
* 1 su bardağı ceviz içi
Süslemek için:
* Ceviz
Hazırlanışı: Öncelikle üzüm pekmezi ve haşhaş bir tencereye koyulur. Orta ateşte ara sıra karıştırarak katılaşana kadar pişirilir. Kırılmış cevizler eklendikten sonra kaşık zor dönmeye başlayınca un katılarak, ateşten alınır. Daha sonra bir tepsiye bir miktar un yayılır. Helva dökülür ve kaşığın arkası yardımı ile düzeltilir. Daha sonra elde ettiğimiz helvamız kare kare kesilerek, kendi çevresinde rulo yapılır. Servis tabağına alınır, cevizle süslendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.