Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
Pul biber
Kimyon
Nane
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
Pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
Karabiber
Karabiber
Elbistan çorbası yapılışı: Öncelikle kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayıp süzüyoruz. Tencereye birlikte koyuyoruz ve suyunu ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz. Kaynayıp köpürünce üzerinden köpüklerini alıyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını beraber koyuyoruz. Soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğan kavrulunca unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Salçasını da koyuyoruz ve çırpma teli ile karıştırıyoruz. Et suyunu ve soğuk suyunu koyarak kıvamını açıyoruz, çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynar su ilave ediyoruz. Pirinç ve mercimeği süzüyoruz. Çorbamız kaynayınca haşlanmış pirinç ve mercimeği koyarak pişirmeye devam ediyoruz. Baharatlarını koyuyoruz ve sıcak su koyarak kıvamını açıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar