Malzemeler:
* 1,5 kg kuzu budu
* Et suyu
* 2 adet defne yaprağı
* 2 sap kereviz yaprağı
* 1 demet maydanoz
* Yarım su bardağı sirke
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 adet havuç
* 2-3 çorba kaşığı domates salçası
* 10 adet top karabiber
* Tuz
* Zeytinyağı
Hazırlanışı: Öncelikle parça parça ayrılmış kuzu budunu, kereviz yaprağı, defne yaprağı, ince doğradığımız kuru soğan, sarımsak, maydanoz, top karabiber ve sirke ile bir gün önceden iyice karıştırıp, ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletelim. Ertesi gün, zeytinyağını tencereye koyup, etleri, sebzelerden temizleyerek, yağda kızartalım. Etler kızardıktan sonra, tencereye alıp, üzerilerine ayırdığımız sebzeleri ilave edelim. Havuçları da bütün olarak katıp, 5 dakika kavuralım. Salçasını da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, yeterince et suyu veya suyu koyup, pişirelim. Etler pişince, bir tabağa çıkaralım. Bütün olarak koyduğumuz havuçları da yuvarlak kesip, tabağın etrafını süsleyelim ve tencerede kalan sosu süzerek etlerin üzerine koyalım. Afiyet olsun.
* 2 sap kereviz yaprağı
* 1 demet maydanoz
* Yarım su bardağı sirke
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 adet havuç
* 2-3 çorba kaşığı domates salçası
* 10 adet top karabiber
* Tuz
* Zeytinyağı
Hazırlanışı: Öncelikle parça parça ayrılmış kuzu budunu, kereviz yaprağı, defne yaprağı, ince doğradığımız kuru soğan, sarımsak, maydanoz, top karabiber ve sirke ile bir gün önceden iyice karıştırıp, ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletelim. Ertesi gün, zeytinyağını tencereye koyup, etleri, sebzelerden temizleyerek, yağda kızartalım. Etler kızardıktan sonra, tencereye alıp, üzerilerine ayırdığımız sebzeleri ilave edelim. Havuçları da bütün olarak katıp, 5 dakika kavuralım. Salçasını da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, yeterince et suyu veya suyu koyup, pişirelim. Etler pişince, bir tabağa çıkaralım. Bütün olarak koyduğumuz havuçları da yuvarlak kesip, tabağın etrafını süsleyelim ve tencerede kalan sosu süzerek etlerin üzerine koyalım. Afiyet olsun.