Eskişehir Gerçek Dızmana Tarifi

Malzemeler:
* 250 gram yağsız kıyma
* 1 bardak eritilmiş tereyağ
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
* 30 gram yaş maya
* 1 adet yumurta 
* 1 bardak ılık su
* 5 bardak un 

* 1 bardak yoğurt
* 1 demet maydanoz
* 2 yemek kaşığı eritilmiş sana yağ
* 1 bardak 
yoğurt
* 1 adet orta boy soğan
Yapılışı: İlk olarak ılık bir suyun içine maya ve şekeri ekleyerek mayayı kabartalım. Daha sonra elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. içine eritilmiş sana yağ, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki katı kabarana dek mayalandıralım. Bu arada iç harcını hazırlayalım. bir kaba küp doğranmış soğanı, kıymayı, tuzu karabiberi kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayıp yassılaştıralım. Hamurların ortalarına bir miktar  iç koyup kenarlarını büzüp kapatalım. Hamurları eritilmiş sana yağa batırıp çıkararak ters çevirip fırın kabına dizelim. diğer hamurları da hazırlayıp fırın kabına yan yana ve aralıksız şekilde dizelim. Bir kapta 2 yemek kaşığı eritilmiş sana yağ, yumurta ve yoğurdu çırparak hamurların üzerine yayalım. önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurları, altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Afiyet olsun