Yöresel Bursa Patlıcan Silkmesi Tarifi

Malzemeler:
2 adet patlıcan
3 adet biber
2 adet domates  
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Patlıcan silkmesi tarifi: Önce patlıcanları soyup kenarlarını ikişer santimlik tavla zarı  gibi doğrayın. Bolca tuzlayıp yarım  saat beklettikten sonra  yıkayıp,  sıkarak bir kenara alın. Bir tencereye 1  tatlı kaşığı  yağ koyup domatesleri 10  dakika pişirin. Kalan yağı başka bir tencereye koyup soğan  ve sarımsağı iki  dakika çevirin, ardından patlıcan ve biberleri katıp 2 dakika daha kavurduktan sonra tuzu ve pişirdiğiniz domatesi yayın, üzerini kalın bir yağlı kağıtla örterek fırında yada ateşte yarım saat pişirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar