Yöresel Bursa Kereviz Dolması Tarifi


Kereviz dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
4 adet kereviz
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Yarım limon suyu
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
Tuz
Karabiber
Kereviz dolması yapılışı:
İlk olarak kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar