Kereviz dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
4 adet kereviz
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal maydanoz
Yarım limon suyu
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
Tuz
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
Tuz
Karabiber
Kereviz dolması yapılışı:
İlk olarak kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları
için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük
doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip
rengi değişinceye kadar kavurun. Domates tuz ve karabiberi ekleyip suyunu
çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız
kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum
folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30
dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar