1 su bardağı un
3 dal maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Oğmaç çorbası yapılışı: Önce unu bir tepsiye eleyip ortasını
havuz gibi açın. Yarım tatlı kaşığı tuz ve yumurtaları ekleyin. Kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın.
İki avucunuzun arasında ovalayıp ufalanmasını sağlayın. Hamur bitinceye dek
işlemi sürdürün. Su, margarin ve kalan tuzu bir tencerede kaynatın. Hamur
parçacıklarını azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. Maydanozu kıyıp çorbaya
ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbaya yavaş
yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar