Bursa Mumbar Dolması Tarifi |
Malzemeler:
500 gr Pirinç
200 gr Kıyma
1 adet Orta Boy Soğan
2 adet Domates
1 adet Maydanoz
1 yemek Kaşığı Pul biber
4 adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı)
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
2 yemek Kaşığı Tuz
1 tatlı Kaşığı Karabiber
1 yemek Kaşığı Domates Salçası
1 yemek Kaşığı Biber Salçası
3 diş Ezilmiş Sarımsak
Mumbar Dolması Yapılışı :
Öncelikle mumbarlar dik tutularak, bıçakla kazınarak
temizlenir. Tersleri çevrilerek aynı şekilde temizlenir. Daha sonra tuzla iyice
ovularak güzelce yıkanır. Daha sonra mumbarlar bir tencerenin içerisinde tuzlu
suda 3 saat kadar dinlendirilir. Bu sayede mumbarlar patlamayacaktır. Pirinç,
kıyma, salçalar, karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz, soğan, sarımsak, domates
karıştırarak 10 dakika kadar yoğrulur. Bu harç bir huni veya dolma oyacağı
yardımı ile mumbarlara doldurulur. İsteğe göre mumbarların ucunda boşluk
bırakılarak kendi içinde düğüm atılabilir. Bu şekilde mumbarların patlaması,
içindeki harcın dağılması önlenir. Doldurulan mumbarlar tencereye dizilir.
Tuzlu kaynamış su ilave edilerek 30 dk. Kısık ateşte pişirilir. Ateşten alınıp
hafif sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar