Meşhur Bursa Cantığı Nasıl Yapılır ?

Cantık nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
Un
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet  yumurta
1 çay bardağı su
1 paket maya
1 çay kaşığı şeker
Pul biber 
Tuz
Karabiber
Cantık Yapılışı:
Öncelikle süt, sıvıyağ, un, maya,su, tuz ve şekeri karıştırarak hamur yapılır. Bir saat kadar mayalandırıldıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açılır. Üzerine, soğanı rendeleyerek kıyma ile karıştırılan harc yayılır, harca tuz karabiber ve biraz da pul biber eklenir. El ile bastırılarak kenarlarına yumurta sarısı sürülür, biraz da tepside mayalandırıldıktan sonra fırında yarım saat pişirilir. Afiyet olsun. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar