Un
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 paket maya
1 çay kaşığı şeker
Pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 paket maya
1 çay kaşığı şeker
Pul biber
Tuz
Karabiber
Cantık Yapılışı:
Öncelikle süt, sıvıyağ, un, maya,su, tuz ve şekeri karıştırarak hamur yapılır. Bir saat kadar mayalandırıldıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açılır. Üzerine, soğanı rendeleyerek kıyma ile karıştırılan harc yayılır, harca tuz karabiber ve biraz da pul biber eklenir. El ile bastırılarak kenarlarına yumurta sarısı sürülür, biraz da tepside mayalandırıldıktan sonra fırında yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.
Cantık Yapılışı:
Öncelikle süt, sıvıyağ, un, maya,su, tuz ve şekeri karıştırarak hamur yapılır. Bir saat kadar mayalandırıldıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açılır. Üzerine, soğanı rendeleyerek kıyma ile karıştırılan harc yayılır, harca tuz karabiber ve biraz da pul biber eklenir. El ile bastırılarak kenarlarına yumurta sarısı sürülür, biraz da tepside mayalandırıldıktan sonra fırında yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar