Yöresel Bursa Cendere Tatlısı Tarifi

Cendere Tatlısı
Cendere tatlısı tarifi
Malzemeler:
Aldığı kadar un
1 kg ceviz
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kg tozşeker
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzeri için malzemeler:
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım paket margarin
Şerbet için malzemeler:
3 su bardağı su
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
Cendere Tatlısı Yapılışı:
Öncelikle margarin, toz şeker, yumurta, sıvıyağ ve alabildiği kadar unu karıştırın. Güzelce yoğurun. Hamurdan iri bezeler kopararak, kopardığınız parçaları incecik açın. Çekilmiş ceviz ile  nişastayı karıştırın. Yufkaların üzerine serpin. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile güzelce sarın. Dilim dilim kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzeri için yarım paket margarini eritip, sıvıyağ ile kızdırın ve tatlıların üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ılıtın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar