Cendere Tatlısı |
Malzemeler:
Aldığı kadar un
1 kg ceviz
1 kg ceviz
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kg tozşeker
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzeri için malzemeler:
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kg tozşeker
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzeri için malzemeler:
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım paket margarin
Şerbet için malzemeler:
Şerbet için malzemeler:
3 su bardağı su
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
Yarım limonun suyu
Cendere Tatlısı Yapılışı:
Öncelikle margarin, toz şeker, yumurta, sıvıyağ ve alabildiği
kadar unu karıştırın. Güzelce yoğurun. Hamurdan iri bezeler kopararak, kopardığınız
parçaları incecik açın. Çekilmiş ceviz ile nişastayı karıştırın. Yufkaların üzerine
serpin. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile güzelce sarın. Dilim dilim
kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzeri için yarım paket margarini
eritip, sıvıyağ ile kızdırın ve tatlıların üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında
pişirin. Bu arada şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu
ekleyip ılıtın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar