Yöresel Bursa Ciğer Sarması Tarifi

Yöresel Bursa Ciğer Sarması Tarifi
Ciğer Sarması Tarifi
Malzemeler:
1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
1/2 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yağ
Yapılışı: Önce kuzu ciğerini kuş başı olarak doğranır. İç gömleğin yağını yıkayıp, küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökünlür. Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ekleyiniz ve beş dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir çay bardağı su ve tuz ilave edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin. Nane vekarabiber koyup karıştın.  Kuzu iç gömleği bıçakla, 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün. Her birparçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup, dışarı taşmayacakşekilde uçlarını toplayıp kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürerek sıcak fırında on dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar