Fırında salamlı yumurta ve kızarmış ekmek tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
Fırında Yumurta |
6 adet yumurta
6 dilim tost ekmeği
Ketçap
1 paket küçük margarin (125 gr.)
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Önce ekmeklerin iki tarafına yağ sürülür. Tepsiye
yerleştirilip üzerlerine salam koyulur, birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber
serpilir. Kızgın fırında yumurtalar katılaşmadan pişirilir.
Ketçapla servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz yumurtaları yağda pişirip spatülle salamlı
ekmeklerin üzerine koyarak da servis yapabilirsiniz.
Kısa bilgi: Gelişim için çocukların her gün bir yumurta
yemesi gerekir. 40 yaşından sonra ancak haftada 1-2 adet yumurta yemelidir.
0 Yorumlar