Yöresel Aydın Sıkması Tarifi

Aydın sıkması nasıl yapılır ?
Malzemeler:
250 gram dana kıyma
20 gram un
100 gram haşlanmış nohut
500 gram kemik suyu
1 adet yumurta
150 gram süzme yoğurt
1 adet ince kıyılmış soğan
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı  
30 gram tereyağ
Tuz
Karabiber
Aydın sıkması yapılışı: Öncelikle un, yumurta, kıyma, tuz ve karabiber güzelce yoğurulur, devamında nohut şeklinde yuvarlandıktan sonra tavada kızartılır. Tencereye bir miktar tereyağı konulur ve domates salçası ile kavrulur. Üzerine kemik suyu ilave edilir ve kaynaması beklenir daha önceden haşlanmış olan nohutlar ve kızarmış sıkmalar ilave edilerek kaynatılır. Tuz ve biberle tatlandırılan yemek yeteri kadar kaynayıp pişirildikten sonra servis yapılır. Üzerine süzme yoğurt, eritilmiş biberli tereyağı ve nar ekşisi ile son dokunuşları tamamlanarak sofraya hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar