Denizli'den Tereyağlı Arabaşı Tarifi

Denizli yöresi arabaşı nasıl yapılır?  
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı un
2 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
4 adet kuru biber
1 su bardağı tavuk eti ( küçük parçalar)
Arabaşı yapılışı: Öncelikle hamurun pişirilmesi için 4 bardak su, 1 su bardağı un, 1 fincan nişasta Su kaynatılır un ve nişasta suda eritilir Kaynar su içine katılarak pişirilir. Ana yemeğin pişirilmesi ise; sade yağ eritilir Kırmızı biber konur su ilave edilir Un ve salça suda eritilir, suyun içinde karıştırılır. Tavuk eti ilave edilip kaynatılır

Yorum Gönder

0 Yorumlar