Ton Balıklı Bozcaada Salatası

Bozcaada ton balıklı salata nasıl yapılır ?
Malzemeler:
250 gram ton balığı 
1 adet kırmızı dolma biberi
7 adet kiraz domates
5 dal dereotu 
4 yemek kaşığı doğranmış yeşil zeytin
Sosu için:
6 yaprak taze fesleğen yaprağı
1 adet ufak boy kuru soğan 
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/2  su bardağı zeytinyağı 
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limonun suyu
Taze nane yaprağı 
Tuz
Karabiber
Toz şeker 
Bozcaada Salatası yapılışı: Kırmızı uzun ya da normal dolmalık biberin saplarını kesip tohumlarını
yıkayın. Çok incecik halka şeklinde doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini akan suyun altında yıkayın. Sonra da
salata yapraklarını elinizle parçalayarak salata tabağınakoyun. Konserve mısırın suyunu süzün. Salata yapraklan, yeşil zeytin, kirazdomates, doğranmış dereotu, kırmızı biber ve mısırı salata tabağına alıp kanştırın. Üzerine suyunu süzdürdüğünüz konserve balığı yerleştirin. Sos için; Soğanı soyup çok incecik kıyın. Taze fesleğen ve naneyi temizleyip incecik doğrayın. Soğan, fesleğen ve naneyi bir kapta karıştırın. Sızma yağ, soya sosu, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, şeker ve sarımsakları ekleyip iyice kanştırın. Sonra da bu sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırın ve servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar