Burdur Yöresinden Meşhur Nokul Tarifi

Malzemeler:
Gerektiği kadar un 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kase sıvı yağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 su bardağı kuru sarı üzüm 
Nokul yapılışı: İlk olarak mayayı ılık su ile eritelim. Daha sonra unun ortasını açıp mayalı suyu, yarım çay bardağı yağı ,sütü, 1 çay bardağı şekeri, 1 adet yumurtayı, 1 adet yumurta akını ve tuzu ilave ederek kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerine bolca un sepeleyip temiz bir bez örttükten sonra mayasının gelmesi için üzerini sofra beziyle kapatalım.(yoğurt mayalarken yapıldığı gibi) Ayrı derin bir kaba ceviz, üzüm ve şeker koyup güzelce karıştıralım. Hamurun mayası geldikten sonra hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Açmaya başlamadan önce bezenin altını ve üstünü unlayalım ki hamur oklavaya yapışmasın. Her bir bezeyi oklavayla yufka büyüklüğünde fakat ondan daha kalın açalım. Kasedeki sıvı yağ ile yufkanın üzerini bolca yağlayalım. Harmanlanmış iç malzemeyi, yağlanmış yufkanın üzerine bolca serpelim. (Kaç tane beze varsa malzemeyi de hepsine yetecek kadar eşit paylaştıralım) Yufkanın bir kenarından sarmaya başlayarak rulo yapalım. Ruloyu 4-5 cm. uzunluğunda keselim. Yağlanmış tepsiye aralıksız olarak yanyana sıralayalım. Diğer bezelerlede aynı işlemleri yaptıktan sonra tepsideki nokulların üzerine yumurta sarısından sürerek kızgın fırına verelim. Fırının ısısına göre 35-40 dakika sonra nokulları fırından cıkarıp sıcağıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar