Malzemeler:
Gerektiği kadar un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kase sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kase sıvı yağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 su bardağı kuru sarı üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 su bardağı kuru sarı üzüm
Nokul yapılışı: İlk olarak mayayı ılık su ile eritelim. Daha
sonra unun ortasını açıp mayalı suyu, yarım çay bardağı yağı ,sütü, 1 çay
bardağı şekeri, 1 adet yumurtayı, 1 adet yumurta akını ve tuzu ilave ederek
kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun
üzerine bolca un sepeleyip temiz bir bez örttükten sonra mayasının gelmesi için
üzerini sofra beziyle kapatalım.(yoğurt mayalarken yapıldığı gibi) Ayrı derin
bir kaba ceviz, üzüm ve şeker koyup güzelce karıştıralım. Hamurun mayası
geldikten sonra hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Açmaya
başlamadan önce bezenin altını ve üstünü unlayalım ki hamur oklavaya
yapışmasın. Her bir bezeyi oklavayla yufka büyüklüğünde fakat ondan daha kalın açalım.
Kasedeki sıvı yağ ile yufkanın üzerini bolca yağlayalım. Harmanlanmış iç
malzemeyi, yağlanmış yufkanın üzerine bolca serpelim. (Kaç tane beze varsa
malzemeyi de hepsine yetecek kadar eşit paylaştıralım) Yufkanın bir kenarından
sarmaya başlayarak rulo yapalım. Ruloyu 4-5 cm. uzunluğunda keselim. Yağlanmış
tepsiye aralıksız olarak yanyana sıralayalım. Diğer bezelerlede aynı işlemleri
yaptıktan sonra tepsideki nokulların üzerine yumurta sarısından sürerek kızgın
fırına verelim. Fırının ısısına göre 35-40 dakika sonra nokulları fırından
cıkarıp sıcağıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar