Malzemeler:
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 2 kaşık tereyağ* 1 su bardağı şeker
* 1 bardak Ceviz Tarçın
* Şeker
* Badem
* Tuz
Yapılışı:
Loğusa çorbası olarak da bilinir. Öncelikle yumuşak bir hamur elde edilir ve yufka açılır. Daha sonra ikişer parmak kalınlığında şeritler kesilip, üst üste konur ve erişte makarna gibi tekrar kesilir. Yapışmaması için, üzerine un serpilir. Suya atmadan önce, elekten geçirilir ve kaynamakta olan suyun içine atılarak haşlanır. Süzme işlemi yapılmaz. Daha sonra, şeker ve 2 kaşık sana ilave edilir. Servis için, kaselere konur, üzerine ceviz, tarçın ve badem eklenip servis edilir. Afiyet olsun.
Loğusa çorbası olarak da bilinir. Öncelikle yumuşak bir hamur elde edilir ve yufka açılır. Daha sonra ikişer parmak kalınlığında şeritler kesilip, üst üste konur ve erişte makarna gibi tekrar kesilir. Yapışmaması için, üzerine un serpilir. Suya atmadan önce, elekten geçirilir ve kaynamakta olan suyun içine atılarak haşlanır. Süzme işlemi yapılmaz. Daha sonra, şeker ve 2 kaşık sana ilave edilir. Servis için, kaselere konur, üzerine ceviz, tarçın ve badem eklenip servis edilir. Afiyet olsun.