Yoğurtlu Gerçek Acılı Adana Kebap Tarifi

600 gram yağlı kıyma
1 adet soğan
20 gram kuyruk yağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet acı biber
4 diş sarımsak
6 dal maydanoz
3 diş sarımsak
1 adet domates
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Yoğurtlu acılı adana yapılışı: Öncelikle kıymayı derin bir kabın içinde iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları ezilmiş sarımsakları ve bir soğanın rendelenip çıkartılmış suyunu içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Kuyruk yağını ve doğranmış acı biberi de içine ilave edip yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun. Bu kıymayı kalın demir şişlere geçirip şekil verin. Izgarada güzelce pişirin. Ya da elde şekil verip yapışmaz tavada uzun köfte gibi pişirin. İstenirse yufkaları tabağın yanına süsleyip öyle servis yapabilirsiniz. Yoğurtlu sarımsak hazırlayıp tabağın dibine döşeyin üzerine köfteleri dizip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar