İskender Kebap |
Et olarak kuzu şiş, şiş köfte, biftek veya döner
2,5-3 çorba kaşığı domates salçası
150 gr tereyağı
Yoğurt
2 adet sivribiber
2 adet domates
Tırnaklı pide2,5-3 çorba kaşığı domates salçası
150 gr tereyağı
Yoğurt
2 adet sivribiber
2 adet domates
Yapılışı: Öncelikle et olarak
kömürde pişmiş döner, ince şişe takılmış şiş köfte, şiş kebap veya biftek
kullanılmaktadır. Bu yazdığımız dört çeşit eti, tek tek veya birkaç tanesi bir
arada olmak şartıyla kullanabiliriz. Tırnaklı pidelerin her iki yanını da
tereyağı ile yağladıktan sonra, mangal ateşinde kurutmadan, kızartalım. Kuşbaşı
şeklinde doğradığımız pideleri, tabağa yerleştirelim. Pidelerin üzerine tercih
ettiğimiz et çeşitlerinden bolca koyalım. Mangalda pişirdiğimiz sivribiberler
ve domatesler ile tabağımızı süsleyelim. Tabağımızın bir kenarına, aşağıda
yazılı olan özel 'İskender Kebap' sosundan, diğer kenarına da 1 çorba kaşığı
kesme yoğurt koyalım. En üstüne de kızgın vaziyette erittiğimiz tereyağı döküp,
sıcak sıcak servis yapalım. Sosun hazırlanışı: 2,5 veya 3 çorba kaşığı
salçayı, bir su bardağı su ile iyice çırpıp, ocağın üstünde orta ısılı ateşte
pişirelim. Biraz koyulaşınca, yeterince (50 gr kadar) tereyağını ilave
edip, son bir kere daha karıştıralım ve hazırladığımız İskender kebapların
yanına istediğimiz kadar koyup, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
0 Yorumlar