Bursa Yöresel Sakızlı Kebap Tarifi

Bursa Sakızlı Kebap
Malzemeler:
1 Kilo kuzu kuşbaşı
2 Adet kuru soğan
½ Çay bardağı zeytinyağı
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı tereyağı
Sosu için malzemeler:
2 Parça damla sakızı
1 Yemek kaşığı un
1 Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
Püresi için malzemeler:
1 Kilo patates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
Tuz
Yapılışı: Öncelikle 1 Kilo patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra derin bir tencerede haşlayın. Patatesler yumuşayınca, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, patatesleri ezmeye başlayın. 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyip patatesleri püre olana kadar ezin.Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp soğan ve sarımsakları kavurun. 1 kilo kuzu kuşbaşı etini yıkayıp soğanların üzerine ekleyin. Etler suyunu salana kadar kavurun.Küçük bir kasede damla sakızını dövün. Üzerine 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip iyice çırpın. Etler suyunu çekince, hazırladığınız sosu üzerine ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin. Patates püresini, servis tabağının ortası boş kalacak şekilde yayıp, pişen etleri ortasına ekleyin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar