Balıkesir Zerde |
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı gül suyu
3-5 adet karanfil
2,5 su bardağı şeker
50 gr. kızamık şekeri
2 yemek kaşığı gül suyu
3-5 adet karanfil
2,5 su bardağı şeker
50 gr. kızamık şekeri
1/2 çay kaşığı tarçın.
Yapılışı: Öncelikle su ile pirinç kaynatılır. Kaynadıktan sonra şekeri ve gülsuyu ilave edilerek pişirilir. İkram edileceği zaman Kızamık şekeri (veya kımızı loğusa şekeri) ve tarçın ile süslenir. Afiyet olsun
Yapılışı: Öncelikle su ile pirinç kaynatılır. Kaynadıktan sonra şekeri ve gülsuyu ilave edilerek pişirilir. İkram edileceği zaman Kızamık şekeri (veya kımızı loğusa şekeri) ve tarçın ile süslenir. Afiyet olsun
0 Yorumlar