Yöresel Balıkesir Keşkek Tarifi

Balıkesir Keşkek
Malzemeler:
Etli kuzu kemiği (2 kaburga göğsü)
1 kaşık salça
500 gr. keşkeklik buğday
250 gr. tereyağı
Tuz
Yapılışı:  Öncelikle keşkeklik buğday bir gün önceden yıkanır ve haşlanır.Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği dizilir ve üzerine de buğday konulur.Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir.Ara sıra keşkek karıştırılır.Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemek pişirilir.Etin piştiği de anlaşıldıktan sonra kemikler yemekten çıkarılıp kemikleri ayıklanıp yemeğin içine konulur. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir. Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı,karabiber ve kırmızı biber ve salça ilave edilerek ikram edilir.Yemeğin özelliği ,etin belli olmayacak kadar dövülmüş olmasıdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar