500 gr. keşkeklik buğday
250 gr. tereyağı
Tuz
250 gr. tereyağı
Tuz
Yapılışı: Öncelikle
keşkeklik buğday bir gün önceden yıkanır ve haşlanır.Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği
dizilir ve üzerine de buğday konulur.Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su
ilave edilerek pişirilir.Ara sıra keşkek karıştırılır.Buğdaylar ezilinceye
kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemek pişirilir.Etin piştiği de
anlaşıldıktan sonra kemikler yemekten çıkarılıp kemikleri ayıklanıp yemeğin
içine konulur. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir.
Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı,karabiber ve kırmızı biber ve
salça ilave edilerek ikram edilir.Yemeğin özelliği ,etin belli olmayacak kadar
dövülmüş olmasıdır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar