1 paket makarna
3 adet olgun domates veya 1 kaşık salça
4-5 dal kereviz veya maydanoz
1 adet soğan
1,5 kaşık un
2-3 bardak et suyu (su da olabilir)
2 diş sarımsak
1 adet havuç
2 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı: İlk
olarak rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Küçük doğranmış havuç,
kereviz, sarımsak konur. Un ilave edilip biraz karıştırılır. Rendelenmiş
domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su konup pişirilir. Kaşık yardımı
ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır. Makarna bol tuzlu
suda haşlanır. Soğuk su ile yıkanır, süzülür. Servis tabağına alınıp üzerine
hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır. İstenirse üzerine kaşar
rendesi serpilir.
Not: Makarnayı haşlarken,
kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur.
0 Yorumlar