Tavuklu Gönen Mantısı |
1 paket erişte
2 adet büyük boy tavuk budu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
7 su bardağı su
7 su bardağı su
Karabiber
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 çay kaşığı kuru nane
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: İlk olarak erişte makarnayı fırın tepsisine ince şekilde serin. Erişteyi 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 15 dakika, üzeri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar kızartıpçıkarın. Diğer taraftan, yıkanmış tavuk etlerini ve 7 su bardağı sıcak suyu büyük bir tencereye koyup bütün haldeki soğanı da ekleyin. Tuz ve karabiberi serpiştirip orta ısılı ateşte, tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın. Tencerenin içindeki soğanı çıkarıp atın. Tavukları da süzerek tencereden alın. Aynı tencereyi tekrar ocağa koyup kaynatın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca fırında kızarttığınız erişteyi tencereye aktarıp karıştırın. Erişteyi, tıpkı makarna gibi, arada sırada karıştırarak en az 10 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyuyla birlikte büyük boy bir borcama koyun. Üzerine incecikdidiklediğiniz tavuk etlerini koyup sıcak fırında 15 dakika kadar daha pişirin. Sosu hazırlamak için; salça ve zeytinyağını küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca naneyi ilave edip ocaktan alın. Tavuklu erişteyi fırından alıp üzerine salçalı sos döktünden sonra yoğurt gezdirip servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 çay kaşığı kuru nane
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: İlk olarak erişte makarnayı fırın tepsisine ince şekilde serin. Erişteyi 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 15 dakika, üzeri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar kızartıpçıkarın. Diğer taraftan, yıkanmış tavuk etlerini ve 7 su bardağı sıcak suyu büyük bir tencereye koyup bütün haldeki soğanı da ekleyin. Tuz ve karabiberi serpiştirip orta ısılı ateşte, tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın. Tencerenin içindeki soğanı çıkarıp atın. Tavukları da süzerek tencereden alın. Aynı tencereyi tekrar ocağa koyup kaynatın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca fırında kızarttığınız erişteyi tencereye aktarıp karıştırın. Erişteyi, tıpkı makarna gibi, arada sırada karıştırarak en az 10 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyuyla birlikte büyük boy bir borcama koyun. Üzerine incecikdidiklediğiniz tavuk etlerini koyup sıcak fırında 15 dakika kadar daha pişirin. Sosu hazırlamak için; salça ve zeytinyağını küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca naneyi ilave edip ocaktan alın. Tavuklu erişteyi fırından alıp üzerine salçalı sos döktünden sonra yoğurt gezdirip servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar