Saçaklı Mantı |
1 adet yumurta
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
1 adet tavuk
5 yemek kaşığı tereyağı.
Yapılışı: İlk olarak yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
1 adet tavuk
5 yemek kaşığı tereyağı.
Yapılışı: İlk olarak yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar