Sura (Kaburga Dolması) |
1 adet kuzu veya oğlak eti ön kolu
150 gr. kuzu ciğeri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası.
Yapılışı: Öncelike şöyle bir bilgi verelim daha çok kurban bayramlarında yapılan ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Kuzu ön kolu kaburga tarafından bıçakla açılır içine önceden hazırlanmış iç pilav doldurulur. Bu bölüm iğne iplikle dikilir. Bir kapta sulandırılansalça etin üzerine sürülür. Pişirme kabına su da eklenerek et pişirilir. Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası.
Yapılışı: Öncelike şöyle bir bilgi verelim daha çok kurban bayramlarında yapılan ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Kuzu ön kolu kaburga tarafından bıçakla açılır içine önceden hazırlanmış iç pilav doldurulur. Bu bölüm iğne iplikle dikilir. Bir kapta sulandırılansalça etin üzerine sürülür. Pişirme kabına su da eklenerek et pişirilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar