2 su bardağı pirinç
400 gr. Tavuk göğüs kuşbaşı eti
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet soğan
1 çarliston biber
1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
yarım çay kaşığı yenibahar
1.5 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle
pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır. Tencerede sıvı
yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır. Aynı yağa önce kuşbaşı
etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur. Küçük doğranmış soğan ve biber ilave
edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tuz,
karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır. Sonra etler başka bir kaba
alınır. Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan
sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır.
Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak
pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kavrulmuş çam fıstığı ile,
temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika
kadar buharı ile demlendirilir. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır. Afiyet
olsun.
Ustalardan Tavuklu Tarçınlı Pilav
Ustalardan Tavuklu Tarçınlı Pilav
0 Yorumlar