2 adet dana dili
1 çay kaşığı tane karabiber
1/2 demet maydanoz
4-5 adet salatalık turşusu
1-2 dal kereviz
8 adet yaprak jelatin
2 adet katı pişmiş yumurta
2 adet soğan
2 adet havuç (haşlanmış)
Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle
1 adet dil kazınıp yıkanır. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane
karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır. (düdük sesi
geldikten sonra yarım saat pişirilir.) Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük
parçalara ayrılır.
Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir. Turşu,
yumurta, havuç küçük küçük doğranır. Etle karıştırılır. Buna jelatinli et suyu
ilave edilir. Kalıp ıslatılır. Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında
dondurulur (3 4 saat). 6 kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere
batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı rus salatası ile süslenir.
Afiyet olsun
Soğuk et tarifleri
Soğuk et tarifleri
0 Yorumlar