2 su bardağı pir inç
400 gr. Koyun kuşbaşı et
1 çarliston biber
5 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk
olarak pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır. 4 bardak
su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.
Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır. Soğanlar
küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur. Doğranmış biberle karıştırılıp
tencerenin dibine yayılır. Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin
üzerine de didiklenmiş etler yerleştirilir. Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık
sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine
porselen bir tabak kapatılır. Tencerenin kenarından 3 bardak
sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu
çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan,
pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır. Afiyet olsun.
Ustalardan Etli Kabune Tarifi
Ustalardan Etli Kabune Tarifi
0 Yorumlar