1 adet tavuk
2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
1-2 çorba kaşığı zeytinyağ
2,5-3 bardak ceviz içi
1 avuç maydanoz yaprağı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak Tavuğun içi güzelce temizlenir. Devamında ocak alevinde alazlanır.
Yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis
tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir. Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir.
Islatılıp sıkılmış ekme içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık
da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır. Ekmekli
cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Bu sos,
tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve
maydanoz yaprakları ile süslenir.
Çerkez Tavuğu Özel Tarifi
Çerkez Tavuğu Özel Tarifi
0 Yorumlar