2 adet soğan
150 gram Taze fasulye
2 adet kabak
3-4 diş sarımsak
2-3 çarliston biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet patlıcan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan
sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20 30 dakika bekletilir.
Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır. Sonra
çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir. Sebzeler
yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan,
kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır. Pilicin üzerine
yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra
tencerenin kenarından 1 bardak su konur. Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden
pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı
olarak dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar