Nefis Sebzeli Piliç Tarifi

Malzemeler:
1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
2 adet soğan
150 gram Taze fasulye
2 adet kabak
3-4 diş sarımsak
2-3 çarliston biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet patlıcan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır. Sonra çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir. Sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır. Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur. Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar