1 adet tavuk
1/2 litre süt
3-4 çorba kaşığı rende kaşar
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle
tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca küçük
parçalara ayrılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi
gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun
üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Fırında pembe olarak
kızartılır. Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Yumurta
aklarını beze yapmada kullanınız.
0 Yorumlar