Fırında Tavuk Graten Tarifi

Malzemeler:
1 adet tavuk
1/2 litre süt
3-4 çorba kaşığı rende kaşar
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır. Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Fırında pembe olarak kızartılır. Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Yumurta aklarını beze yapmada kullanınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar