1 kg. Levrek (kefal, palamut, yayın)
2-3 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 adet soğan
Tuz
Rus salatası için
2 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı zeytinyağ
1 havuç (haşlanmış)
1-2 adet limon
1 çay kaşığı toz hardal
2 patates (haşlanmış)
1/2 su bardağı iç bezelye(konserve)
10-12 küçük salatalık turşu(kornişon)
Hazırlanışı: Önce
balıklar güzelce temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır; Sıcak suya konur.
Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur. Balık
küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir. Rus
salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.) Balık
eti, rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile
süslenir. Afiyet olsun.
Mayonezli balik, rus salatali balik
Mayonezli balik, rus salatali balik
0 Yorumlar