1 kg. Balık
½ su bardağı zeytinyağ
3 adet patates
1 kaşık salça
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
2 adet soğan
2 defne yaprağı
2 adet limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk
olarak balık güzelce temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir.
Tuz ve karabiber serpilir. Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz,
sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur. Hepsi zeytinyağda
kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir. Balığın üzerine yayılıp 1 2
bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır. Limon
dilimleri ile süslenir. Kısa bilgi: Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı,
solungaçlar pembe olur. Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında
fark yoktur. Afiyet olsun.
Gerçek balık pilaki tarifi
Gerçek balık pilaki tarifi
0 Yorumlar