1/2 kg. Koyun kuşbaşı et
2 kaşık yağ
1 adet soğan
1-2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç
(pilav için)
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Öncelikle
pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat). Et, doğranmış
soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
(gerekirse azar azar sıcak su konur.) Et, ateşe dayanıklı
bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir. Etin
yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır. Pilav
tenceresine süzülür. Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce
harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20
dakika demlenmesi için beklenir. Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki
kase kaldırılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar