2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet havuç (haşlanmış)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 su bardağı iç bezelye
1/2 kuzu ciğeri
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30 40 dakika).
Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur.
Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır. Pilav
tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına
dikkat ederek karıştırılır. Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak
kapatılır. Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir.
Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.
Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış
kuş üzümü konup
karıştırılır.
Ustalardan iç pilavı tarifi
Ustalardan iç pilavı tarifi
0 Yorumlar