Klasik Mantı |
250 gr. Kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 kaşık margarin
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
500 gram Yoğurt
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı: Öncelikle un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz
ve su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak
dinlendirilir. Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır.
İki parmak genişliğinde karelere kesilir. Parçaların ortasına kıymalı iç konup
üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır. Hafif yağlanmış tepsiye dizilip
üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır. Üzerine 6-7 bardak sıcak
et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir. Tabağa alınıp sarımsaklı
yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun
0 Yorumlar