Bilecik Yöresel Kıymalı Ovmaç Çorbası Tarifi

250 gram kıyma 
50 gram margarin
200 gram un 
2 adet domates
6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
3 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Öncelikle bir kapta unu, üzerine az su serpilerek karıştırılır. Sert hamur haline gelen hamuru ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturulur. Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurulur. Kıyma suyunu çekince küçük kesilmiş domates, karabiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırılır. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakılır. Üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alınır. Hazırlanan hamurlar içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatılır. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar