Bilecik Ovmaç Çorbası |
250 gram kıyma
50 gram margarin
200 gram un
200 gram un
2 adet domates
6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
3 dal taze nane
Tuz
Karabiber6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
3 dal taze nane
Tuz
Yapılışı: Öncelikle bir kapta unu,
üzerine az su serpilerek karıştırılır. Sert hamur haline gelen hamuru
ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler
oluşturulur. Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurulur. Kıyma
suyunu çekince küçük kesilmiş domates, karabiber ve tuzu ilave edip 2
dakika daha karıştırılır. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynamaya
bırakılır. Üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alınır. Hazırlanan hamurlar içine
serpiştirerek 5 dakika daha kaynatılır. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis
yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar