Bilecik Yöresel Kıymalı Piruhi Tarifi

Piruhi Tarifi
Malzemeler:
200 gram yoğurt
150 gram tereyağı
5 diş sarımsak
Hamur için:
1 su bardağı soda
2 adet yumurta
4 su bardağı un 
Tuz
Harcı için: 
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
300 gram kuzu  kıyma
Yapılışı: Öncelikle tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur.  Daha sonra yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 5 cm’lik karelere kesilir. Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir. Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir. Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar