Piruhi Tarifi |
200 gram yoğurt
150 gram tereyağı
5 diş sarımsak
Hamur için:
1 su bardağı soda
2 adet yumurta
4 su bardağı un
5 diş sarımsak
Hamur için:
1 su bardağı soda
2 adet yumurta
4 su bardağı un
Tuz
Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
300 gram kuzu kıyma
Yapılışı:
Öncelikle tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada
katılarak iyice kavrulur. Daha sonra yumurta yoğurma kabına alınıp
çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz
bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 5
cm’lik karelere kesilir. Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska
şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir. Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler
10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir. Tereyağı kızdırılır. Yoğurda
dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından
kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Afiyet olsun.3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
300 gram kuzu kıyma
0 Yorumlar