Balıkesir Kapama |
1 kg kıyma
2 adet soğan
Un
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağ
Yapılışı: Mayasız
undan yuğrulan hamur, böreklik gibi ince bir şekilde fayans üzerine açılır. 1
kg kıymanın içine 2 adet soğan çok ince şekilde kıyılır. Bunun içine
maydanoz, karabiber ve tuz katılıp beraber karıştırılır. Bu karışım belli
büyüklüklerde parçalara ayrılır ve açılmış hamura serilir. Hamurlar yağlanmış
bir tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ ve tereyağı karışımı dökülür. Fırında
10-15 dakika kızartılır. Fırından çıkartıldıktan sonra sade olarak veya üzerine yoğurtdökülerek
servis yapılır. Afiyet olsun
0 Yorumlar