Çilek Likörü |
1,5 kg kadar çilek (iri taneli)
1 kg toz şeker
2 adet karanfil
1 adet tarçın
1 lt 90° alkol
Dövülmüş hindistan cevizi
Hazırlanışı: Öncelikle çileklerimizi yıkayıp temizliyor ve bir kavanoza koyup şeker ilave edilir. Tarçın, karanfil ve hindistan cevizi bir tülbente sarılarak kovanozun içine koyulur. Sonra üzerine alkol ilave edilerek kavanozun ağzı bir tülbentle sıkıca bağlanır. Kavanoz güneşe bırakılarak 2 günde bir çalkalanarak karıştırılır. 1 ay kadar güneşte kaldıktan sonra süzülerek şişelere koyulur. Son olarak soğuk kış gecelerinde pencerenizin önünde sevdiklerinizle içinizi ısıtmak kalıyor. Afiyet olsun.
0 Yorumlar