Cağ adı verilen
şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye
özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde,
yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir.
Malzemeler;
Domates
Yeşil biber
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk olarak yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan
parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Tuz, karabiber ve yemeklik
doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde
bir Not: Gerçek Artvin çağ döner (kebap) terbiye edilirken yoğurt kullanılmaz. Etin tadını değiştireceği için Artvinliler bu konuda son derece hassastır.
1 Yorumlar
Artvin çağ döneri malzemelere bakarsak çok basit gözüken bir döner türü, yalnız herkes ayarını iyi tutturamaz, Artvin çağ döneri hazırlarken düz ete soğan, tuz, karabiber konulur bütün bu malzemeleri karıştırıp 1 gün bekletmemiz gerekir, Artvin çağ döneri pişirme olayı bittikten sonra artık süslemesi size kalmış, bizim burada biz direk soğan ve çağ döneri sek yeriz, belki arada gıdım ekmekte kullanırız, yoksa ekmektir domatestir her şey tadını bozar, birtek soğanla tadı dahada güzelleşir, buda benden ufak bir tüyo olsun size, ayrıca meşhur Artvin çağ dönerinin esas sahibinin(Artvin'in) adını yazarak paylaşımınızı yaptığınız içinde ayrıca teşekkür ederim...
YanıtlaSil