Ege bölgesinden lezzet dolu bir hamur işi: Gelibolu böreği. Çanakkale'ye yolunuz düşerse eğer mutlaka tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Peki nasıl yapılır bu Gelibolu böreği ?
Malzemeler:
Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet yeşil soğan
3 adet yeşil soğan
Kırmızı biber
3 dal taze nane
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı: Öncelikle kabakları güzelce yıkayın dilerseniz sirkeli suda da temizleyebilirsiniz daha sağlıklı olur. Daha sonra kabuklarını soymadan rendeleyin içine soğan, nane, iki yumurta, biber ve tuz ekleyerek güzelce karıştırın. Tepsinizi iyice yağlayın ilk yufkayı dışa sarkacak şekilde yerleştirin, ikinci yufkayı buruşturarak koyun, aralara yağ ile bir yumurtayı çırpıp serpin, malzemeyi ortaya sıkarak güzelce yayın. Üzerlerine kalan yağlı karışımdan sürün, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılık halde servis ediniz. Afiyet olsun
3 dal taze nane
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı: Öncelikle kabakları güzelce yıkayın dilerseniz sirkeli suda da temizleyebilirsiniz daha sağlıklı olur. Daha sonra kabuklarını soymadan rendeleyin içine soğan, nane, iki yumurta, biber ve tuz ekleyerek güzelce karıştırın. Tepsinizi iyice yağlayın ilk yufkayı dışa sarkacak şekilde yerleştirin, ikinci yufkayı buruşturarak koyun, aralara yağ ile bir yumurtayı çırpıp serpin, malzemeyi ortaya sıkarak güzelce yayın. Üzerlerine kalan yağlı karışımdan sürün, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılık halde servis ediniz. Afiyet olsun
0 Yorumlar