Yöresel Azeri Pilavı Tarifi

Bu tarifimizde sizlere komşu ülkeden Azerbaycan'dan harika bir lezzet getirdik: Azeri pilavı. Şimdi tarifimize geçelim azeri pilavı nasıl yapılır?
Azeri Pilavı Malzemeleri:
2 bardak pirinç 
4,5 çorba kaşığı sadeyağ (hayvan iç yağı)
3 bardak et suyu ya da su 
1 tatlı kaşığı tuz
Özel malzemeler;
1 kg içlik bakla
3 çorba kaşığı tereyağ
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı limon
2 demet dereotu
Azeri Pilavı Hazırlanışı: Tencereye ölçülere göre su, erimiş olarak sadeyağ (hayvan iç yağı), un, limon suyu ile tuz konularak iyice karıştırılır. Bunlara iç kabukları ayıklanmış baklalar hafifçe pişince ku-şane ateşten indirilerek 3 bardak sıcak su veya et suyu ilâve edilerek bir taşım daha kaynatılır ve ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır. Klasik pirinç pilâv yapılırken hazırlanan pirinçler gibi pirinçler yıkanır ve süzülür, sonra içinde kızdırılmış sadeyağ olan tencereye koyularak kaşıkla karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavrulur. Pirinçler, tuz ile baklalar, içindekilerle birlikte olduğu gibi boşaltılır, kapağı kapatılır ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencere, çok kısık ateş üzerine oturtularak pilâv demlendirilir ve üzerine dereotu serpilir, iyice karıştırıldıktan sonra tabağa alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar