Klasik Domates Salçalı Erişte Tarifi

Bugün sizlere yılların eriştesini farklı bir şekilde pişirmeyi anlatacağız. Salçalı erişte nasıl pişirilir?
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yağ
Yarım bardak rendelenmiş kaşar
tuz
Hazırlanışı: Domates salçası ve erişte hazırlanarak bir kenara koyulur.  Bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz atılır. Su kaynamaya başlayınca erişte içine konur. 20 dakika kaynatılarak ateşten indirilir. 4 bardak soğuk su dökülür, sonra eriştenin suyu süzülür. Tencerede yağ eritilir, içine erişte boşaltılır. Tuzunu da attıktan sonra tencere silkelenir. Üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. En üste de domates salçası sıcak olarak gezdirilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar